Om mig

Om migJag är född och uppvuxen i Ljusdal i Hälsingland och har sjungit i stort sett hela mitt liv. Vid ett års ålder, kunde jag inte gå, men däremot sjöng jag Blinka lilla stjärna på engelska. Så mitt sångintresse väcktes rätt tidigt. Jag har varit med i barnkörer och ungdomskörer både i Svenska kyrkan och inom frikyrkan. Jag har sjungit mycket tillsammans med mina syskon också, vi är fyra systrar och en bror. På senare tid har det mest varit jag och mina två yngre systrar som sjungit tillsammans, men vi bor ju på olika platser så tillfällena blir inte så många.

 

Började skriva dikter runt nio års ålder och satt gärna vid pianot och klinkade. Under åren som gick fortsatte jag skriva små enkla sånger och musiksatte dem.

Att få skriva sånger som kan få beröra människor har varit en dröm i många år, framförallt sånger som handlar om hur livet kan vara och hur Gud kan ge hopp i svåra situationer. Sångerna jag skrivit under senare år har växt fram ur egna erfarenheter av livet, ur andra människors livssituationer och även mycket inspiration från olika bibelord och möten med Gud.

 

Mellan år 1998-2000 gick jag ITM – Institiutet för tro och musik, i Jönköping. Två år som utvecklade mig mycket, både musikaliskt och i ledarskap. Jag var samtidigt väldigt aktiv i min församling, Pingstkyrkan i Jönköping, där jag ledde lovsång. Var även ute i församlingar och undervisade och ledde lovsång.

 

Utbildade mig till pastor 2004 -2008 på Korteboskolan i Jönköping och läste sen ännu ett år på Örebro missionsskola. Under tiden började jag mer och mer resa runt och predika och kombinera det med att sjunga.


Jag är numera också ute och föreläser om Våga drömma tillsammans med min väninna Ninna Ekstrand. Vi tar upp frågor som singelliv, äktenskap, skilsmässa och barnlöshet och vill genom seminaret uppmuntra till att fortsätta drömma även om livet inte blivit som man tänkt. Vi delar våra livsberättelser och blandar det med mina sånger och Ninnas bilder.

 

2011 släppte jag min första skiva Landa i Din kärlek. 11 egna sånger om hopp, förtröstan, förtvivlan och tro. Sånger som fått beröra människor på olika sätt, vilket jag känner stor tacksamhet och ödmjukhet över.

 

Den 5 juni 2014 släppte jag min andra skiva ”Där du är”. En skiva med sånger som beskriver livet, Guds omsorg och längtan att få vara nära Honom.


AnnaMaria Bergqvist


Foto: Ninna Ekstrand

Copyright © AnnaMaria Bergqvist 2014                                                                                                                                  info@annamariabergqvist.se